Följ Allra

Allra lämnar in kompletterande svar till Pensionsmyndigheten

Pressmeddelande   •   Mar 16, 2017 14:31 CET

Kort efter att Allra lämnade in svar på Pensionsmyndighetens frågor som de ställde vid ett möte den 14 februari återkom myndigheten med 35 följdfrågor den 9 mars. Dessa följdfrågor skulle besvaras senast kl. 09:00 den 15e mars, dvs. fyra arbetsdagar efter att de ställts. Allra bad om förlängd svarstid mot bakgrund av det stora antalet följdfrågor, dess komplexitet och granskningens betydelse för bolagets verksamhet. Pensionsmyndigheten valde att förlängda tidsfristen för svarsgivningen med en endast en dag trots att Allra bad om ytterligare tid för att besvara frågorna.

Idag klockan 11:55 lämnade Allra över svaren på det stora antalet följdfrågor som myndigheten ställt och begärt svar på senast kl. 12:00 idag. Mot bakgrund av det stora antalet frågor är Allras svar omfattande och uppgår till totalt cirka 260 sidor inklusive bilagor.

Pensionsmyndighetens granskning av de första 13 frågorna tog 9 arbetsdagar. Dokumentationen som Allra nu har överlämnat som svar på de 35 nya frågorna bör således ta åtminstone ta några dagar från och med nu för Pensionsmyndigheten att gå igenom och behandla. Dessutom bör det dessutom med största sannolikhet ställas ytterligare frågor från myndigheten med tanke på materialets omfattning och komplexitet för att säkerställa en rättssäker behandling. Först efter att Pensionsmyndigheten behandlat svaren på dessa frågor och eventuella följdfrågor kan de återkomma i ärendet med ett eventuellt beslut.

För mer information v.g. kontakta:

Alexander Ernstberger, koncernchef Allra

070-571 78 76

Gunnar Axén, styrelseordförande Allra

070-818 49 17

Allra är den moderna utmanaren till de traditionella storbankerna. Med ambitionen om att vara en naturlig partner i vardagsekonomin för privatpersoner erbjuder vi tjänster inom pension, försäkringar, lån och sparande. Vi är ett alternativ till banken för dem som värdesätter en personlig kontakt och är i behov av hjälp med privatekonomiska beslut i vardagen.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.