Följ Allra

Alexander Ernstberger kommenterar medieuppgifter om uppdraget att granska Allra

Pressmeddelande   •   Mar 15, 2017 10:46 CET

Catharina Lagerstam och Håkan Thorsell är varken internationella eller oberoende, det är anledningen till att de inte fick uppdraget som granskare av Allra, förklarar vd Alexander Ernstberger.

Svenska Dagbladet skriver idag (15/3) om att Catharina Lagerstam och hennes underkonsult Håkan Thorsell inte fått uppdraget att granska transaktionerna i Allra, och kopplar det till att en av styrelseledamöterna i Allra beslutat att avgå under förra veckan.

Bakgrunden till detta är att vår styrelseordförande Gunnar Axén haft en tydlig ambition att Allra ska granskas av en internationell, oberoende granskare. Catharina Lagerstam är inte internationell och när det framkom att det var hennes underkonsult Håkan Thorsell som skulle genomföra detta var det lika tydligt att granskningen inte skulle vara oberoende. Håkan Thorsell är ledamot av styrelsen för värdepappers- och försäkringsförmedlingsbolaget Söderberg&Partners Securities AB, en direkt konkurrent till Allra. Med tanke på den hårda kritik som framförts offentligt om Allra, även av företrädare för Allras konkurrenter, var detta inte ett acceptabelt upplägg, berättar Alexander Ernstberger, vd för Allra Sverige AB.

Syftet med att ha en oberoende, ja till och med internationell oberoende granskare är att Allra blivit hårt skandaliserat av artiklar i massmedier. Från Allras sida hela tiden sagt att vi välkomnar granskning men flödet av artiklar med hård kritik mot bolaget riskerar att bygga upp en förväntan att bolaget ska straffas lika hårt som kritiken varit. Vi känner oss faktiskt lite dömda på förhand. Därför har Gunnar Axéns ambition varit att granskningen ska ske av en internationell, oberoende granskare, som har de bästa förutsättningarna att titta på samtliga transaktioner på ett objektivt och rättssäkert sätt. Denna ambition har jag stött, förklarar Alexander Ernstberger.

Granskningen är nu påbörjad av en internationell, välrenommerad advokatbyrå. 

För mer information:

V.g. kontakta Alexander Ernstberger, vd för Allra

070-571 78 76

Allra är den moderna utmanaren till de traditionella storbankerna. Med ambitionen om att vara en naturlig partner i vardagsekonomin för privatpersoner erbjuder vi tjänster inom pension, försäkringar, lån och sparande. Vi är ett alternativ till banken för dem som värdesätter en personlig kontakt och är i behov av hjälp med privatekonomiska beslut i vardagen.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.