Följ Allra

Taggar

Senaste nytt

Allra frias av Luxemburgs finansinspektion – CSSF konstaterar: ”Har agerat i fondandelsägarnas intresse”

Pressmeddelanden   •   Nov 26, 2018 09:02 CET

Luxemburgs finansinspektion CSSF har under ett och ett halvt år granskat det Luxemburgbaserade fondbolaget Allra Asset Managements verksamhet med fokus på de av Pensionsmyndigheten kritiserade värdepappersaffärer.

Stockholms tingsrätt häver kvarstad av Allras tillgångar

Pressmeddelanden   •   Jun 14, 2018 07:00 CEST

Stockholms tingsrätt hävde på onsdagen beslutet om kvarstad på Allras tillgångar. Detta efter att Allra-koncernen i en inlaga till Stockholms tingsrätt i tisdags eftermiddag begärt att kvarstaden av bolagets tillgångar omedelbart hävs. ”Pensionsmyndigheten har redan backat på flera centrala punkter. Man är kort sagt ute i ogjort väder”, skrev Allra bland annat i inlagan.

Pensionsmyndigheten sprider felaktigheter om Allra i media – Bortser från fakta på myndighetens egen hemsida

Pressmeddelanden   •   Apr 16, 2018 07:25 CEST

​Pensionsmyndigheten bortser från fakta och påstår gång efter annan i media att spararna förlorat pengar på Allras förvaltning och att pengar försvunnit - kan Pensionsmyndigheten inte räkna?

Flera faktafel i E55:s bevakning av Allra – trots påpekande

Pressmeddelanden   •   Mar 13, 2018 14:28 CET

E55 har i sin bevakning medvetet publicerat ett antal faktafel i sin bevakning av Allras tandvårdsförsäkring. Detta trots att bolaget uppmärksammat E55:s reporter Johanna Cederblad på dessa felaktigheter direkt efter publicering.

Felaktigt rapporterande om Allra i Eko-inslag

Pressmeddelanden   •   Mar 12, 2018 09:15 CET

​I ett inslag på måndagsmorgonen med anledning av en dom mot fondbolaget GFG låter Sveriges Radios reporter Björn Dickson påskina att det skulle försvunnit pengar även ur Allras fonder, något som är helt felaktigt.

Felaktigheter i bevakningen om Allra

Pressmeddelanden   •   Jan 03, 2018 12:22 CET

ÖPPET BREV TILL SVENSKA REDAKTIONER

Ingen revisorskritik mot Allras fondverksamhet

Pressmeddelanden   •   Dec 18, 2017 07:00 CET

– Genomgång av kritiserade transaktioner utan anmärkning Allras revisorer BDO och Grant Thornton ger Allra en ren revision. Oberoende av revisorernas granskning har även bolagets internrevisorer genomfört en granskning av fondförvaltningen och även de har granskat de ifrågasatta transaktionerna och kommit till samma slutsats – inga fel eller brister har gjorts.

​Allras fonder överlåts till Ålandsbanken

Pressmeddelanden   •   Maj 05, 2017 11:37 CEST

Allra har träffat en överenskommelse med Ålandsbanken Fondbolag om en överlåtelse av Allras fondvolymer inom premiepensionssystemet. Till att börja med överlåter Allra förvaltningen av kapitalet i fonderna till Ålandsbanken. Därefter sker ett kontrollerat fondbyte av Allras fondkapital till Ålandsbankens motsvarande fonder.

Kammarrättens stopp ligger fast

Pressmeddelanden   •   Mar 30, 2017 17:18 CEST

Vinklad rapportering om verksamhet i Dubai

Pressmeddelanden   •   Mar 30, 2017 16:25 CEST

Kammarrätten stoppar Pensionsmyndigheten

Pressmeddelanden   •   Mar 24, 2017 19:15 CET

Kammarrätten i Stockholm har beslutat att inhibera Pensionsmyndighetens beslut att avregistrera Allras fonder och säga upp avtalet mellan myndigheten och Allra. Det betyder att Pensionsmyndigheten inte kan gå vidare med avregistreringen utan behöver invänta slutlig prövning från Kammarrätten.

Allra lämnar in kompletterande svar till Pensionsmyndigheten

Pressmeddelanden   •   Mar 16, 2017 14:31 CET

Kort efter att Allra lämnade in svar på Pensionsmyndighetens frågor som de ställde vid ett möte den 14 februari återkom myndigheten med 35 följdfrågor den 9 mars. Idag överlämnade Allra svaren på det stora antalet följdfrågor som myndigheten ställt. Mot bakgrund av det stora antalet frågor är Allras svar omfattande och uppgår till totalt cirka 260 sidor inklusive bilagor.

Alexander Ernstberger kommenterar medieuppgifter om uppdraget att granska Allra

Pressmeddelanden   •   Mar 15, 2017 10:46 CET

Catharina Lagerstam och Håkan Thorsell är varken internationella eller oberoende, det är anledningen till att de inte fick uppdraget som granskare av Allra, förklarar vd Alexander Ernstberger.

Kommentar till medieuppgifter om fem år gamla förvaltningsbeslut

Pressmeddelanden   •   Mar 14, 2017 11:59 CET

​Sveriges Radio sänder idag (14/3) ett inslag där Svensk Fondservice kritiseras för investeringsbeslut avseende värdepapper som gav cirka 30 procents avkastning för fonderna under ett år. I artikeln kritiseras även den förvaltning som Svensk Fondservice hade under 2012. Vi ställer oss frågande till de påståenden som görs i inslaget.

Stort intresse för Allra Inifrån

Stort intresse för Allra Inifrån

Pressmeddelanden   •   Mar 02, 2017 13:38 CET

Allra Inifrån skapades för att Allra skulle kunna ge sin syn på den mediegranskning som bolaget utsatts för. På kort tid har plattformen genererat ett stort intresse - på tio dagar har allrainifrån.se besökts av över 16 000 unika besökare och antalet sidvisningar är uppe i över 60 000.

Åtgärdsprogram för att möta kritiker sjösatt

Pressmeddelanden   •   Feb 23, 2017 15:08 CET

• Utökad översyn av fondverksamheten – organisation, avgiftsstruktur och avkastningsmål • All pensionsrelaterad försäljning upphör tillsvidare • Ingen koncernintern värdepappershandel tills dess att Pensionsmyndigheten meddelat tydliga riktlinjer • En oberoende internationell granskare tillsätts för att gå igenom samtliga transaktioner mellan fonderna och kapitalmarknadsbolaget